El teatre medieval




A l’edat mitjana el teatre tenia una funció social, cívica i religiosa, i s’emmarcava en les celebracions festives. Entre els segles IV i XVI, el teatre va renéixer i ho va fer bàsicament al voltant de la religió cristiana, que donà un altre sentit a les festes paganes. El teatre medieval era molt didàctic i s’estructurava al voltant de la litúrgia. Les primeres representacions nasqueren entorn de la Pasqua, i foren l’origen de moltes de les Passions que encara es representen avui en dia. També cal destacar el cicle nadalenc, del qual sorgiren els també encara actuals Pastorets.

A part d’aquestes celebracions lligades al cristianisme, també hi havia bufons, joglars i histrions (intèrprets d’un teatre popular  ple de sàtires i habilitats físiques, perseguit pel poder, i típic del període carnavalesc).

Les representacions teatrals es feren en temples, però a causa de les prohibicions eclesiàstiques s’acabaren fent en claustres i en els carrers i places de la ciutat. També patis i menjadors de palaus acolliren el teatre profà. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.