El teatre barroc

El barroc és una etapa caracteritzada per l’ornamentació i l’artificiositat. És una etapa en què es consolidà el teatre popular. El món passà a ser un escenari i la sala teatral era  una  de les dependències més importants d’un palau.

Va ser una etapa daurada pel teatre espanyol. Van aparèixer els corrales, és a dir, els patis a l’aire lliure destinats a les representacions teatrals de companyies itinerants. Lope de Vega i Calderón de la Barca foren els autors més destacats del període.



En aquesta època també va néixer l’òpera, espectacle que presenta un drama totalment cantat i acompanyat musicalment per una orquestra. L’òpera nasqué per revitalitzar la tragèdia clàssica mitjançant la música i la seva esplendor cal situar-la entre els segles XVIII i XIX, moment en què rebé el suport econòmic de la burgesia i l'aristocràcia.

A Catalunya, els autors barrocs més destacats van ser Francesc Vicent Garcia (també conegut amb el nom del Rector de Vallfogona) i Francesc Fontanella (Amor, fermesa i porfia, Lo desengany).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.