Recitem un poema!





La poesia és una art molt associada a la música.  Els poemes estan també pensats per ser llegits en veu alta. Vegem ara algunes pautes que ens ajudaran a recitar adequadament un text poètic.

  • ·         Llegeix el poema en veu baixa. Si hi ha algun mot que no entenguis, busca’n el significat.
  • ·         Quin missatge et transmet el text?
  • ·         Pots detectar un recorregut temàtic dins del poema? Quan sigui hora de llegir-lo, procura que es noti. Així, no pots llegir igual un passatge trist que un passatge alegre o amb esperança.
  • ·         Ara pensa en un únic sentiment que t’evoqui el que has llegit. Aquest serà el punt de partida, l’emoció inicial amb la qual començaràs a recitar-lo.
  • ·      Quan llegeixis el poema, recorda que has de vocalitzar, llegir-lo sense pressa i respectar tant els silencis entre vers i vers com el que indiquin els signes de puntuació.


Escull un poema. Pot ser teu o, si ho prefereixes, en trobaràs diverses mostres a http://www.viulapoesia.com/home.php?tipus=1&subtipus=2.

Tot seguit, hauràs d’enregistrar-te recitant-lo. Fes servir el programa Movie Maker. Acompanya la teva interpretació de música i d’imatges. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.